Wat is kalibreren?

Kalibreren is in het kort gezegd het controleren van de nauwkeurigheid van weegapparatuur.Hierbij wordt gecontroleerd of het gewicht dat het weegapparaat registreert, overeenkomt met het werkelijke gewicht. Met behulp van professionele ijkgewichten wordt in kaart gebracht of het weegapparaat niet te veel afwijkt van de gestelde toleranties.

Waarom kalibreren?

Kalibreren is niet wettelijk verplicht. De gebruiker wil echter wel weten of het weegapparaat goed functioneert, aangezien het weegapparaat na verloop van tijd minder nauwkeurig wordt. Hierdoor kunnen de kosten ongemerkt flink oplopen. Door een periodieke kalibratie verhoogt u de betrouwbaarheid van uw bedrijfsprocessen. En u voldoet hiermee aan de eisen van de kwaliteitsnormen.

Wanneer kalibreren?

Kalibratie Bureau Nederland adviseert om uw weegapparaat periodiek te laten kalibreren of te ijken. In de meeste gevallen is dit 1x per jaar. Zo bent u er zeker van dat u altijd nauwkeurig en betrouwbaar weegt.

Wat kost kalibreren?

De kosten van het kalibreren van het weegapparaat is afhankelijk van de gewichtsklassen. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.